Hem Till lansenomsorg.se

Blogg

Ny sjuksköterska på Lansen Omsorg

Marcus Hamlin 6 dec 2018 11:22

Jag har alldeles nyligen börjat att arbeta för Lansen Omsorg. Jag har arbetat som sjuksköterska i 13 år inom slutenvården i Västervik. Min yrkesbana började inom hjärtsjukvården och sedan gick jag över till dialysvård under några år. Jag fick också möjligheten att arbeta med kvalitets- och utvecklingsarbete, som jag brinner mycket för.

Efter 5 år började jag söka jobb på hemmaplan och fick då möjlighet att arbeta för Aleris som inriktar sig på psykisk hälsa och missbruksproblematik. Detta var helt nytt för mig, men jag har under åren lärt mig mycket och även upptäckt hur mycket jag brinner för att arbeta och stötta människor som befinner sig i en utsatt situation. Jag tycker om mötet med varje individ och känner en ödmjukhet över att få ta del av deras historia och vara en del av deras resa mot en fungerande vardag.

Som ny medarbetare på Lansen Omsorg innefattar min roll både sjuksköterske- och kvalitetsansvar. Detta var en av orsakerna till att jag ville börja här, då jag gavs möjligheten att kombinera de områdena jag brinner för. Jag har även fått möjligheten att påbörja en kurs i LSS-lagstiftning, för att öka min kunskap kring de boendes rättigheter.

Ett av mina mål är att försätta det pågående arbetet med kvalitetsledningssystemet genom att implementera det i personalgruppens dagliga arbete. Jag ser nu fram emot att vara med i de förändringar som kommer ske under de kommande årens expansion och utveckling.

Hälsningar //Ulrika Larsson

| Permalink | Kommentarer (0)

En spänd förväntan inför år 2019

Marcus Hamlin 6 nov 2018 13:13
Jag är sjuksköterska sedan 20 år och började min yrkesbana inom somatisk vård och distriktsvård. Ganska snart började jag av logistiska skäl att arbeta inom psykiatrin. Jag har fascinerats av den oförutsägbara vardagen inom psykiatrin ända sedan första dagen och i 17 år har jag jobbat inom Aleris med psykisk hälsa i kombination med missbruk och kriminalitet, både som sjuksköterska och föreståndare. Under åren har jag byggt på med studier bland annat inom ledarskap, socialrätt och nu senast LSS-lagstiftningen.

Nu arbetar jag på Lansen Omsorg sedan ett år tillbaka, som sjuksköterska och biträdande föreståndare/föreståndare. Jag uppskattar närheten till de boende och den engagerade personalen, samt de korta beslutsvägarna i en privat, mindre organisation.

Det jag lärt mig genom åren är att relationen till de boende är nyckeln till mycket. En nära, men professionell, relation är grunden för att kunna motivera till delaktighet och förändring. Varje människa är unik och jag tycker om utmaningen att möta varje individ på deras nivå utifrån dennes förutsättningar. Samma ideologi har jag funnit inom Lansen Omsorg, där personalen på diverse kreativa sätt försöker få de boende delaktiga och aktiva, både individuellt och i grupp.

Nu går vi in i en ny fas, med öppnandet av två nya boenden. Det är med spänd förväntan jag ser fram emot våren 2019.
Att få vara med och starta upp, forma och utveckla en verksamhet känns som en stor förmån och en spännande utmaning.

//Anna Blom

| Permalink | Kommentarer (0)

Första spadtaget på vårt tredje gruppboende

Marcus Hamlin 30 apr 2018 10:05
Idag har vi tagit det första spadtaget på vårt tredje gruppboende "Storgatan" här i Vimmerby. Boendet kommer stå färdigt under första kvartalet 2019 och vänder sig till brukare med autismspektrumtillstånd, personkrets 1. Lägenheterna kommer vara två rum och kök om ca 50 kvm med tillhörande gemensamhetsutrymme där man kan umgås, äta, spela sällskapsspel eller bara vara. Boendet kommer liksom våra övriga att vara bemannade dygnet runt och Föreståndare kommer vara Anna Blom. För mer information och reservering av plats var vänlig kontakta Verksamhetschef Nils-Eric Bülow på telefon 0492-77 00 64.

| Permalink | Kommentarer (0)

Utbildning i Motiverande samtal

Marcus Hamlin 16 mar 2018 09:55
I dagarna tre har all personal på Lansen Omsorg blivit utbildade i Motiverande samtal av Tobias Sandberg. Motiverande samtal (MI, Motivational interviewing) är en specifik samtalsmetod och ett förhållningssätt med syfte att uppnå ökad motivation till beteendeförändringMotiverande samtal (MI, Motivational interviewing) är en specifik samtalsmetod och ett förhållningssätt med syfte att uppnå ökad motivation till beteendeförändring.

| Permalink | Kommentarer (0)

Lärorika utbildningsdagar

Marcus Hamlin 31 okt 2017 11:19
Det var med spänd förväntan personalen på Lansen Omsorg deltog i en 1,5 dagar lång utbildning som ASPI Utbildningar AB anordnade. Alla personer som jobbar med föreläsningarna inom ASPI har själva diagnosen Asperger och det var tre fantastiska föreläsare vi fick träffa. Utbildningarna innehöll Perceptionshantering och Socialt Liv vid Autism/Asperger och Bemötande vid ADHD och Autismtillstånd.
Johannes Haglund höll i första utbildningsdagen. Han har diagnosen aspergers syndrom och har gått på både särgymnasium och högskola. Hans föreläsning var mycket intressant där han delgav oss av sin egen uppväxt till hur hans liv idag ser ut. Johannes pratade också om att Motivation och Intresse är två saker som måste skapas för att en person med autism/asperger ska kunna lära sig saker. En annan viktig sak som Johannes tog upp var att det är viktigt att prioritera bort sådana saker som inte fungerar och istället fokusera på det positiva.
Immanuel Brändemo höll i första delen av den andra dagens utbildning. Immanuel har själv diagnosen ADHD och asperger och har bland annat läst 4 år på Gymnasielärarutbildningen. Föreläsningen handlade om många tänkvärda saker. Vikten av att sätta upp målen utifrån personens egna behov och inte behandla alla lika eftersom alla har olika behov och förutsättningar. Att föra en kommunikation med en person som har autism/asperger togs också upp där Tydlighet, Rakt på sak och Konkret var 3 ledord. Under utbildningen pratades också om att många personer med ADHD börjar missbruka alkohol/droger, ofta i självmedicinerande syfte, om inte bättre alternativ ges. Idag är kunskapen om ADHD, Autism (asperger) större och diagnoser sätts tidigare i livet än vad som gjordes förr.
Torbjörn Andersson höll i sista delen av utbildningsdagen. Torbjörn har diagnosen asperger och har bland annat en masterexamen från Psykologprogrammet och en systemvetarutbildning och äger idag flera företag. Torbjörn har träffat över 2000 personer med autism och höll en intressant utbildning. KASAM – Känsla av Sammanhang var en del som vi fick mer kunskap om. Det innebär att göra situationer begripliga, hanterbara och meningsfulla för personer med autism/asperger.
Utbildningarna gav oss i personalen nya infallsvinklar och det var ett glatt gäng som åkte hemåt fulla med inspiration och större kompetens i vårt intressanta arbete på Lansen Omsorg.
Följ oss gärna på Facebook, där du också kan se bilder från våra utbildningsdagar.

| Permalink | Kommentarer (0)

Årets resa - Mallorca

Marcus Hamlin 20 sep 2017 17:51

I år har vi tagit verksamheten till Mallorca. Vi har hyrt en 500 år gammal Finca mitt på ön så vi smidigt kan ta vår minibuss på olika utflykter. Hittills har vi hunnit med Palma med Katedralen och gamla stan, grottorna utanför Porto Cristo med sina mystiska stalaktiter och stranden i Alcudia. Att resa iväg från vardagen är ett välkommet avbrott för våra boende vilket är bra för habiliteringen.

| Permalink | Kommentarer (0)

Lansen Omsorg har kvalitetsdeklarerat!

Marcus Hamlin 13 feb 2017 14:36

Som första företaget inom Vårdföretagarna Individ & familj har Lansen Omsorg kvalitetsdeklarerat. För Lansen Omsorg har det sedan starten varit en självklarhet att arbeta aktivt med kvaliteten. Med Vårdföretagarnas kvalitetsdeklaration kan medlemsföretagen tydligt beskriva sitt kvalitetsarbete. 

I kvalitetsdeklarationen går det att läsa om hur Lansen arbetar med det systematiska arbetet kring kvalitet och utveckling för att kunna göra ett bra val av omsorg. Kvalitetsdeklarationen finner ni här.

| Permalink | Kommentarer (1)

Shopping & pingisturnering

Marcus Hamlin 22 sep 2016 20:36

Igår och idag har vi hunnit med mycket. 

Vi har shoppat, det är ganska bra priser här i Kroatien så vi får mycket för pengarna. Sedan har vi hunnit med att grilla och en pingisturnering här i huset vi bor i. 

I morse passade även ett par av oss på att bestiga det lokala berget  som finns precis bakom huset. Det var ganska brant de 450 metrarna uppför men det var väl värt utsikten över hela Split!

Imorgon bär det av till Krka Nationalpark.

| Permalink | Kommentarer (0)

Båtutflykt

Marcus Hamlin 21 sep 2016 07:43

Igår var vi ute på en underbar båtutflykt. Vi åkte över till ön Brac där vi tog en promenad och doppade fötterna i medelhavet. Till lunch serverades grillad nyfångad fisk som var fantastiskt god. 

Båtturen gick vidare på eftermiddagen till en egen liten vik där vi kunde doppa oss och snorkla runt bland fiskar och koraller.

| Permalink | Kommentarer (0)

Årets resa

Marcus Hamlin 19 sep 2016 08:32

Lansen Omsorg gruppboende Blåklockan har vi en årlig resa eftersom det betyder mycket även som funktionshindrad att kunna åka på semester utomlands. I år går resan till Split i Kroatien. 

Vi har nu kommit fram och installerade oss under gårdagen i våra lägenheter. Vi har en gemensam pool och nära till butiker och stranden. Förutom rent praktiska saker som att packa upp kläder och annat passade vi på att utforska omgivningarna. Vi bor vackert med berget på ena sidan och en fantastisk utsikt över medelhavet på andra sidan.

Ni kommer under veckan kunna följa oss här på bloggen!

| Permalink | Kommentarer (0)